In 2019 las ik over hypnose en dat heeft me enorm geraakt. Bij Ina en Ayla Oostrom heb ik daarom de opleiding tot OMNI- hypnotherapeut gevolgd en daarna heb ik nog de specialisatieopleidingen Hypnocell®, HypnoKids®, Carcinos®, Aromatherapie Hypnose en Neuro-plasticiteit & HypnoWaving®  gevolgd, alsmede de opleiding voor het plaatsen van een volledige virtuele maagband.

Een vlinder als symbool voor verandering

Wat begon als een manier om vrienden en familie te helpen is inmiddels uitgegroeid tot een praktijk. Het geeft me enorm veel voldoening om mensen te helpen hun leven op een positieve manier te veranderen.

Hierbij kan ik ook eerder aangeleerde technieken gebruiken. Zo heb ik bijvoorbeeld in 1996 de opleiding Egyptian Healing afgerond, een techniek die veel raakvlakken heeft met Reiki en waarbij universele levensenergie wordt doorgegeven met de handen.

Naast de hierboven genoemde opleidingen op het gebied van hypnotherapie heb ik ook de HBO-opleiding Medische basiskennis gevolgd, alsmede de nascholingsopleiding “Epigenetica, een blauwdruk”. Naast de genetische informatie, die is opgeslagen in ons DNA, is namelijk van belang hoe die in het DNA vastgelegde codering van onze erfelijke eigenschappen uiteindelijk tot uitdrukking komt. Dit wordt onder andere beïnvloed door omgevingsfactoren, waarvan stress een hele belangrijke is.

Hoewel vrijwel iedereen in principe in hypnose kan, vond ik het prettig om ook technieken aan te leren die zowel in hypnose als zonder hypnose kunnen worden toegepast. Daarom volgde ik een specialisatie-opleiding voor psychosensorische therapie. Hierbij worden trauma’s en dergelijke behandeld met onder andere aanraking. Deze therapie is gebaseerd op het feit dat het menselijk lichaam een elektrochemisch orgaan is.

De invloed van voeding op je welbevinden wordt vaak onderschat. Daarom heb ik de specialisatieopleiding “Maatwerk in voeding” van Marieke Peters gevolgd. Een andere kijk op voeding, gebaseerd op je persoonlijke stofwisselingstype en de elementen uit de traditionele Chinese geneeswijze.

Spread the love